Ben jij tussen de 16 en 27 jaar, heb je een beperking of chronische ziekte en denk je weleens na over de toekomst? Vraag je jezelf weleens af: hoe ziet Nederland er in 2040 uit voor mensen met een beperking of chronische ziekte? Is Nederland dan echt inclusiever geworden? Wat is er gerealiseerd van het VN-verdrag Handicap? En wat kan ik daar aan bijdragen? Vind je dit interessante vragen, doe dan mee aan de 'Impact Training' van Ieder(in) en de Nationale Jeugdraad (NJR) op 29 oktober in Amersfoort.

Wat gaan we doen?

Aan de hand van een aantal voorspellingen gaan we met elkaar in gesprek over veranderingen in onze samenleving. In 2041 zijn we 25 jaar op weg naar de uitvoering van het VN-verdrag Handicap. Stel je eens voor: de nieuwste techniek maakt het mogelijk om overal lessen te volgen. Alle gebouwen zijn volledig toegankelijk, net als het openbaar vervoer.

Het lijkt een sprookje, maar doordat jij van je hebt laten horen, is de wereld beter geworden. Hoe je dat doet, leer je van de NJR in een training ‘Impact Training’. Tijdens de training van NJR ontdek je waar je goed in bent en wat je belangrijk vindt. Met je talent leer je actie ondernemen.

Voorlopig programma

17:30 – 18:00 Inloop met koffie, thee en kleine maaltijden
18:00 – 19:30 Hoe ziet Nederland er in 2040 uit?
19:30 – 19:45 Pauze
19:45 – 21.00 Impact Training van NJR
21:00 – 21.15 Afsluiten

Meld je aan

Graag vóór maandag 28 oktober laten weten of je komt. Aanmelden kan hier. Ken je andere jongeren met een beperking of chronische ziekte voor wie de Workshop ook interessant is? Stuur deze link dan vooral door!

Ieder(in) is de koepelorganisatie voor mensen met een lichamelijke handicap, een verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ze zetten zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand wordt uitgesloten.

NJR is de springplank van de nieuwe generatie. Ze jagen aan. Willen iets betekenen voor de wereld. Klein beginnen en groots worden. Meedoen is makkelijk. Doe iets geweldigs en maak zo anderen blij. Of word changemaker in hun netwerk, dan veranderen we de wereld samen. Leven is lef tonen. Laten we het doen.

Deel dit bericht

Meer nieuws over