Voor veel mensen is de jaarwisseling een groot feest, maar dat geldt niet voor iedereen. Voor mensen met een beperking is het vaak een vervelende tijd. Als je blind bent kan elke knal extra hard en beangstigend overkomen. En net zoals alle andere honden in Nederland vinden hulphonden vuurwerk ook maar niets. En ook voor mensen met autisme of mensen met een stresssyndroom kan de jaarwisseling lastig zijn. Daarom ondertekent Ieder(in) het vuurwerkmanifest.

Voor veel mensen is de jaarwisseling een groot feest, maar voor net zoveel anderen is het een periode die juist voor erg veel overlast zorgt. En dan hebben we het niet alleen over mensen die letsel oplopen door vuurwerk, hulpverleners die lastig worden gevallen tijdens hun werk of openbare ruimte die vernield wordt. Voor mensen met een beperking is het ook vaak een vervelende tijd. Als je blind bent kan elke knal extra hard en beangstigend overkomen. En net zoals alle andere honden in Nederland vinden hulphonden vuurwerk ook maar niets. Maar ook voor mensen met autisme of mensen met een stresssyndroom kan de jaarwisseling een erg nare periode zijn.

De huidige manier van Oud & Nieuw vieren is daarom niet meer van deze tijd. Ieder(in) vindt dat vuurwerk alleen afgestoken moet worden door professionals op daarvoor aangewezen plekken. Zo kan iedereen op een veilige manier genieten van het vuurwerk. Daarom tekent Ieder(in) het vuurwerkmanifest.

Het vuurwerkbeleid is in handen van gemeenten. Wij roepen lokale belangenbehartigers dan ook op om hun gemeente aan te spreken en aan te laten sluiten bij het vuurwerkmanifest!

Deel dit bericht

Meer nieuws over