Iedereen die zorg of hulp nodig heeft en er zelf niet uitkomt kan een beroep doen op een onafhankelijke cliëntondersteuner. Op 15 november is het landelijke congres over onafhankelijke cliëntondersteuning, boordevol met workshops. Aanmelden kan via de website van Movisie. Het congres kan fysiek of online worden bijgewoond.

In 2017 stonden veertien gemeenten in de startblokken om als Koploper de onafhankelijke cliëntondersteuning te versterken. Inmiddels zijn 113 gemeenten aangesloten bij het Koploperproject. De kennis en ervaring die in die gemeenten is opgedaan, worden gedeeld bij dit landelijk congres.

Voor wie?

Voor cliëntondersteuners, gemeenten, beleidsmedewerkers, inwoners en cliënten(vertegenwoordigers) en andere geïnteresseerden die betrokken zijn bij cliëntondersteuning.

Tijd en plaats

Het congres is op 15 november 2022 van 10-17 uur in het Akoesticum te Ede. In het Akoesticum is plaats voor 100 deelnemers. Het congres is ook online te volgen. Deelname is gratis.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden via de website van Movisie: Congres Cliëntondersteuning: samen op reis in de wereld van cliëntondersteuning | Movisie

Programma

Op het programma staan onder meer de onderstaande onderwerpen.

  • Hoe richt je cliëntondersteuning in binnen jouw gemeente?
  • Hoe werk je met verschillende partijen samen?
  • Hoe vergroot je de bekendheid en vindbaarheid van cliëntondersteuning in jouw gemeente?
  • Wat werkt en wat werkt niet? Wat is nodig voor succesvolle onafhankelijke cliëntondersteuning?

Ook wordt aandacht besteed aan het Compas, dit is een wegwijzer om de onafhankelijke clientondersteuning in gemeenten te verbeteren.

Het Koploperproject Onafhankelijke Cliëntondersteuning is een initiatief van de VNG, Ieder(in) en de Koepel Adviesraden Sociaal Domein, i.s.m. Movisie.

Deel dit bericht

Meer nieuws over