Voor mensen met een verstandelijke en/of visuele beperking is het zelfstandig reizen met het openbaar vervoer sinds de komst van de OV-chipkaart problematisch geworden. Het in- en uitchecken is voor hen te ingewikkeld. Dit is een van de problemen die Platform VG, de CG-Raad, ANBO, CSO, Rover en andere organisaties aankaarten in hun brief aan de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu (IenM). Op 28 februari overlegt de commissie met staatssecretaris Mansveld over de OV-chipkaart.

De gezamenlijke organisaties wijzen op het belang van een goede samenwerking tussen de verschillende vervoerders bij het oplossen van de knelpunten van de OV-chipkaart. Belangenorganisaties van consumenten (waaronder cliëntenorganisarties zoals Platform VG en CG-Raad) zouden hierbij ook betrokken moeten zijn.

Actie van de Oogvereniging

De Oogvereniging roept mensen met een visuele beperking op om 28 februari naar het debat over de OV chipkaart in de Tweede Kamer te komen. Ze vragen aandacht voor de problemen met het Sentire-product dat met ingang van januari 2013 is ingevoerd. Dit product komt niet voldoende tegemoet aan de hindernissen die het OV-chipkaartsysteem opwerpt voor zelfstandig reizende blinde, slechtziende of doofblinde mensen.

Op de website van de Oogvereniging kunt u meer informatie vinden over reizen met een visuele beperking.

Downloads:

113_Brief_aan_TK_over_OV-chipkaart-1.pdf – PDF (439 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over