De wetten en regels zijn in aparte kamers gemaakt. Niemand heeft van te voren bedacht dat mensen met een beperking uit al die aparte kamers kosten krijgen. Dit zei Illya Soffer vorige week zaterdag in EenVandaag over de verdubbeling van zorgkosten voor mensen met een beperking in de afgelopen vijf jaar.

EenVandaag ging over het Nibudrapport dat in opdracht van Ieder(in) is gemaakt. Het rapport toont aan dat de kosten voor mensen met een zware zorgvraag sterk zijn gestegen. In de uitzending zaten mensen die door de stapeling zijn getroffen en reacties van politici. Verder bevestigde een woordvoerder van het Nibud dat, het alleen deze groep is die er keer op keer op achteruit gaat.

EenVandaag bracht het rapport opnieuw ter sprake in een gesprek met premier Rutte op Prinsjesdag. Rutte zei het rapport zelf te hebben gelezen en voegde eraan toe, Het is absoluut waar dat deze groep het zwaar heeft gehad maar het is niet het hele verhaal. Hij wees erop dat gemeenten ook financiële ondersteuning bieden. Het aardige was echter dat staatssecretaris Van Rijn in een reactie op het rapport eerder op de dag had gezegd, dat gemeenten op dit punt juist tekort schieten.

Het rapport kreeg ook van andere media veel aandacht. Het NOS-journaal wijdde er een item aan. En er verschenen op talrijke sites stukken over. Hieronder enkele voorbeelden:

 

Deel dit bericht