Komt u ook naar de kennis-, leer- en inspiratiebijeenkomst over ‘Lokale Inclusie’ op woensdag 10 april?
Infographic Handreiking Lokale Inclusie Agenda

Lokale Inclusie Agenda

Met het van kracht worden van het VN-verdrag Handicap hebben gemeenten er een belangrijke maatschappelijke opdracht bij gekregen: zij moeten ervoor zorgen dat alle inwoners mee kunnen doen.
Elke gemeente is verplicht een Lokale Inclusie Agenda te maken. Maar hoe doe je dat en wat staat daar dan in?
De VNG ontwikkelde samen met de Alliantie voor het VN-verdrag, gemeenten en hun ervaringsdeskundigen een handreiking Lokale Inclusie Agenda.
De handreiking biedt praktische voorbeelden bij verschillende leefgebieden waarmee een gemeente aan de slag kan. En een routekaart met 11 stappen voor de (door)ontwikkeling van lokaal inclusiebeleid en het vastleggen van dit beleid in een Lokale Inclusie Agenda.

De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit de meedenkgroep Mobiliteit, Wonen en Toegankelijkheid en vindt plaats bij Ieder(in) op woensdag 10 april van 16 uur tot 19 uur.

Programma

  • De bijeenkomst start met een presentatie over de handreiking Lokale Inclusie Agenda door Jasper Varwijk (bureau Berenschot).
  • Vervolgens wisselen we ervaringen uit in 3 themagroepen en delen we voorbeelden van lokaal beleid. De 3 thema’s zijn: wonen, toegankelijkheid en mobiliteit.
  • Het laatste deel van de bijeenkomst is weer gezamenlijk: We bekijken welke praktijkervaringen een plek verdienen als goed voorbeeld in de Handreiking Lokale Inclusie Agenda.
  • En tussendoor is er uiteraard een pauze met soep en broodjes.

Aanmelden

We hopen op uw komst. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst via dit aanmeldformulier. Graag horen we uiterlijk vrijdag 5 april of u aanwezig bent. Wij hebben plaats voor maximaal 25 deelnemers.

Deel dit bericht