Vandaag start het Nationale Zorgnummer de actie, Met wie heeft u een appeltje te schillen?. Stel je hebt een fysieke of psychische aandoening en hebt daardoor problemen met je werkgever. Of je bent het niet eens met je zorgverzekeraar over een vergoeding. Of je verschilt met je arts van mening over de behandeling. Wat doe je dan?

Dan bel of mail je het Nationale Zorgnummer:
0900 – 23 56 780 of info@nationalezorgnummer.nl

Actie, Met wie ..

Lang niet iedereen weet dat je met dit soort vragen of problemen op het gebied van zorg, ondersteuning en participatie terecht kunt bij het Nationale Zorgnummer.

Daarom start het Nationale Zorgnummer vandaag de actie, Met wie heeft u een appeltje te schillen?. Met deze actie roepen de initiatiefnemers van het Nationale Zorgnummer mensen op hun ervaring en knelpunten te delen.

Steun en stem

Het Nationale Zorgnummer geeft steun en stem., Hoe meer mensen ons laten weten met wie ze een appeltje te schillen hebben, hoe meer mensen we verder kunnen helpen. En door alle knelpunten en vragen over zorg en ondersteuning te verzamelen, hebben wij als belangenbehartigers beter in beeld wat ons te doen staat,‚ aldus de initiatiefnemers.

Wie belt of mailt krijgt een deskundig advies van een van de medewerkers. En informatie waarmee iemand direct zelf aan de slag kan. Alle vragen en meldingen die binnenkomen, worden door de organisaties achter het Nationale Zorgnummer ook gebruikt voor belangenbehartiging.

Land in

De komende weken gaat een team van het Nationale Zorgnummer het land in om mensen naar hun ervaringen te vragen en – zo mogelijk – ter plekke verder te helpen. Dat doen ze bijvoorbeeld in winkelcentra, maar ook bij zorginstellingen.

Over het Nationale Zorgnummer

Het Nationale Zorgnummer is dé advieslijn voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. Het is de gezamenlijke hulp- én meldlijn van Ieder(in), MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid en Patiëntenfederatie Nederland.

Downloads:

1133_Persbericht_appeltje_schil_actie_-_definitief.pdf – PDF (465 KB)
1135_Persbericht_appeltje_schil_actie_-_definitief.docx – docx (127 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over