Ontmoet Autisme‚ is de titel van de Autismeweek die van 29 maart t/m 5 april 2014 plaatsvindt. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) - een lidorganisatie van Ieder(in) - en het AutismeFonds organiseren deze week voor het vijfde jaar. Zij vragen daarmee extra aandacht voor de circa 190.000 mensen met autisme in Nederland. Dit jaar om te stimuleren dat mensen met en zonder autisme met elkaar in contact komen en zo elkaars talenten ontdekken en benutten.

Overal in het land zijn activiteiten georganiseerd waar mensen met en zonder autisme samenkomen en met elkaar in gesprek gaan. Op de actiewebsite www.autismeweek.nl staan alle gemelde activiteiten. Organisatoren kunnen zelf op de site hun activiteit aanmelden.

Laat talent niet onbenut

Mensen met autisme hebben doorgaans een goed oog voor detail, zijn uitgesproken eerlijk, en zijn bereid om hard te werken en ergens voor te g√°√°n. Maar tegelijkertijd hebben zij moeite met communicatie, overzicht en prikkels. Het is voor veel mensen met een vorm van autisme daardoor niet vanzelfsprekend dat ze elke dag naar school gaan of werk hebben. Met gevolg dat grote en kleine talenten veel te vaak onbenut blijven. Daarom vragen de NVA en het AutismeFonds in de Autismeweek 2013 aandacht voor autisme.

Interim-Directeur Swanet Woldhuis van de NVA, Politici, werkgevers, leerkrachten, buren en kennissen: laat mensen met autisme niet aan de zijlijn staan! Ga met hen in gesprek, erken hun talenten, help hen bij wat ze lastig vinden. Want de meeste mensen met autisme willen niets liever dan meedoen, en met de juiste begeleiding k√°n dat vaak ook. Naar school en werken. Hun eigen rol invullen en de eigen mogelijkheden benutten en ontwikkelen.”

2 april Wereld Autisme Dag

De Autismeweek is elk jaar rond 2 april, de dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day).

Deel dit bericht

Meer nieuws over