Aan de vooravond van het debat over het pgb hebben Per Saldo en Ieder(in) nog een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. Daarin bevestigen we dat er inderdaad vorderingen zijn gemaakt bij het uitbetalen, maar dat het zeker niet zo is dat alle problemen inmiddels zijn verholpen (onderaan dit bericht vindt u een update met een link naar een vervolgbericht)

Zo wordt er bijvoorbeeld niet uitbetaald als de declaraties volgens de SVB niet correct zijn. De betrokken mensen krijgen hierover echter niets te horen. Per Saldo en Ieder(in) vinden dat de SVB in dit soort gevallen zelf contact op moet nemen met de budgethouder om het probleem op te lossen.

In de brief dringen we verder aan op vereenvoudiging van het systeem. Het is nu zo ingewikkeld dat het fouten uitlokt. Het trekkingsrecht is alleen houdbaar als het echt gebruiksvriendelijk en goed uitvoerbaar wordt.

Communicatie

Een punt van zorg blijft ook de communicatie van de SVB. De klantvriendelijkheid en het kennisniveau van de medewerkers moet beter. Verder is het callcenter van de SVB vaak niet in staat om budgethouders meteen te helpen bij het doorvoeren van correcties, bijvoorbeeld na een foute betaling.

Hieronder kunt u de brief downloaden. Het Kamerdebat is vanavond om 18.00 uur. U kunt het volgen via de site van de Tweede Kamer.

Update 28 mei

Het Kamerdebat is uitgesteld. Op 28 mei is er een hoorzitting in de Tweede Kamer. Een week later volgt alsnog het pgb-debat.

Meer over Zorg
Terug naar Home

Downloads:

712_ZspqlbhJS_2015_mei_20_bijdrage_Per_Saldo_en_Ieder_in__AO_Voortgang_uitbetalingsproblematiek_PGB_s_door_de_SVB.pdf – PDF (301 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over