De VNG en Ieder(in) werken aan een handleiding voor gemeenten over de lokale inclusie agenda. Op een grote werkconferentie is de handleiding met ervaringsdeskundigen en beleidsmedewerkers doorgenomen. Ambassadeur, ervaringsdeskundige en burgemeester Otwin van Dijk opent de dag met de vraag, Wie is hier ervaringsdeskundige?‚ Een groot aantal handen gaat de lucht in.
illustratief handen van verschillende mensen in de lucht

De werkconferentie is een mooi voorbeeld van actief betrekken van ervaringsdeskundigen. Meerdere ervaringsdeskundigen komen aan het woord. Zoals Petra de Booij uit Almere, Wat vaak in theorie bedacht wordt, blijkt in de praktijk helemaal niet goed te werken. En juist die kennis kunnen ze het beste halen bij de ervaringsdeskundige.

En de inbreng van ervaringen slaat aan. Projectleider Pauline Buurman uit Roermond, Ik denk dat als je het zelf gaat ervaren en de verhalen hoort van ervaringsdeskundigen, dan wordt het je intrinsieke motivatie om er wat aan te gaan doen.

Bekijk hier een impressie van de dag

Ook jouw ervaring inzetten?

Wil je ook jouw ervaringen meegeven aan mensen van je gemeente of andere organisaties die met het VN-verdrag aan de slag gaan. Wil je leren hoe je dat doet? Laat hier je gegevens achter. We nemen contact met je op.

Meer weten?

Bekijk de website van het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid. Ga naar www.nietsoveronszonderons.nl. Heb je (praktische) vragen over het inzetten van ervaringsdeskundigheid? Bel dan het adviespunt of vul het contactformulier op de website in.

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid is een initiatief van de Alliantie voor Implementatie van het VN-verdrag. De Alliantie bestaat uit Ieder(in), Per Saldo, MIND LPGGz, LFB en de Coalitie voor Inclusie.

Deel dit bericht