Op dinsdag 27 november 2018 organiseert Ieder(in) voor de veertiende keer twee bijeenkomsten met patiënten voor tweedejaars studenten geneeskunde van het VU Medisch Centrum. Doe mee en laat toekomstige artsen kennismaken met uw verenining en de ervaringsverhalen van uw leden.

Voor de studenten is de bijeenkomst een belangrijke kennismaking met de praktijk in het algemeen en patiënten in het bijzonder. Voor u als vertegenwoordiger van een patiëntenorganisatie is het de kans om uw organisatie en het ervaringsverhaal van patiënten te presenteren aan toekomstige artsen.

Kennismaken

De kennismaking vindt plaats in Amsterdam, vlak bij het VU Medisch Centrum. Na een algemene introductie krijgt elke patiëntenorganisatie een eigen tafel. In twee rondes van 30 minuten schuift telkens een groep van circa tien studenten aan voor het verhaal van de patiënt achter de aandoening en informatie over het belang van een patiëntenorganisatie.

Tijdens deze persoonlijke gesprekken moet het voor de studenten duidelijk worden wat het is om een chronische ziekte te hebben en wat de rol van de patiëntenorganisatie is. In voorbereiding naar deze bijeenkomst hebben zij daarom concrete vragen voorbereid. Bedenk dat deze bijeenkomst een eerste contact is met patiënten, een mooi moment om de studenten kennis te laten maken met de mens achter de aandoening.

Meedoen

Wilt u uw organisatie op dinsdag 27 november 2018 presenteren? Meld u dan uiterlijk 8 oktober 2018 hier aan.

Deel dit bericht

Meer nieuws over