Elk jaar in juni vinden overal in het land activiteiten plaats waarbij mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten: Prokkels, prikkelende ontmoetingen. Bedrijven, welzijnsorganisaties, gemeenten, (praktijk)scholen, woningbouwcorporaties,én particulieren doen mee en investeren belangeloos tijd in Prokkel. Zo dragen zij bij aan integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking.

De ontmoetingen zijn vaak kleine gebeurtenissen met een groot effect. Ze zorgen voor nieuwe contacten en geven nieuwe inzichten. Het is een laagdrempelige manier om te laten zien dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Eén week in juni als inspiratie voor de rest van het jaar. In 2014 is Prokkel van maandag 2 t/m zaterdag 7 juni.

Start-netwerkbijeenkomst in januari 2014

Om de organisatie van Prokkels te stimuleren is er in elke provincie een start-netwerkbijeenkomst. Op de bijeenkomst krijgt u informatie over wat u met Prokkelen kunt doen en hoe het werkt. Tijdens de bijeenkomst kunt u anderen ontmoeten waarmee u eventueel samen een Prokkel kunt organiseren. Deelname is gratis en voor iedereen is er een handboek, Ik wil een Prokkelstage. Aanmelden kan via de website van Prokkel.

Zoek op de website van Prokkel naar een netwerkbijeenkomst in uw regio.

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over