Met een slag op de beursgong van de Amsterdamse aandelenbeurs werd 1 juni niet alleen de handelsdag maar ook de Week van het Prokkelen ingeluid. Het was de start van een zeer geslaagde week waarin er op heel veel plaatsen in Nederland en op heel veel verschillende manieren is geprokkeld. Een korte terugblik.

Prokkelen draait om ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Dat gebeurt bij bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties, onderwijs- en zorginstellingen, verenigingen en, gewoon‚ in de wijk. Mooi om te zien is dat mensen met een beperking zelf steeds vaker het voortouw nemen.

Hoe de Prokkel wordt ingevuld, staat vrij. Sporten, stagelopen, muziek maken, theedrinken, lesgeven/krijgen, gezamenlijk eten. In principe is alles mogelijk. Het resultaat is een enorme diversiteit aan activiteiten en contacten. En niet alleen tijdens de Prokkelweek: steeds vaker leidt het tot duurzame contacten tussen mensen met een zonder (verstandelijke) beperking. En daar gaat het om.

Prokkelsterrenslag

Ook door Ieder(in) – partner van Stichting Prokkel – is geprokkeld. Zo deden we mee met de Prokkelsterrenslag in Utrecht. Aan dit sportieve evenement deden dit jaar zo‚ n kleine 700 mensen mee, verdeeld over 64 teams bestaande uit mensen met en zonder verstandelijke beperking. Organisaties van mensen met een verstandelijke beperking vormden teams met organisaties als het UWV, de NUON en de gemeente Utrecht. Ieder(in) zat in een team met medewerkers van het Utrechtse lunchcafé ZiZo.

Nationale stagedag

Donderdag 4 juni was de Nationale Prokkelstagedag bij bedrijven en overheden. Maar lukte het niet op die dag dan kon iedereen uitwijken naar een dag die beter schikt. Het bleek een groot succes. Een kleine 2000 mensen met een verstandelijke beperking is op stage geweest. Een prachtig resultaat. Zeker nu de Participatiewet van kracht is en mensen met een verstandelijke beperking vaker dan voorheen aan het werk zullen gaan bij reguliere werkgevers.

350 Prokkels

Prokkelen wordt elk jaar bekender en populairder. Dit jaar waren er maar liefst zo’n 350 initiatieven. Aan de drie meest aansprekende Prokkels heeft staatssecretaris Van Rijn op 26 juni de gouden Prokkels uitgereikt.

Volgende jaar Prokkelt Nederland weer

Enthousiast geworden? Uw organisatie kan volgend jaar (weer) meedoen met Prokkel. Kijk daarvoor op www.prokkel.nl.

Meer over Prokkel
Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over