Op 27 september vindt een webcast plaats, waarin uitvoerig zal worden gesproken over cliëntondersteuning. Deze regeling is er voor mensen die binnen de Wmo en/of de Wlz ondersteuning kunnen gebruiken.

Wat kan een OCO doen?

Tijdens de online bijeenkomst hoor je wat een onafhankelijke cliëntondersteuner (OCO) voor je kan doen en wat niet, en hoe je een OCO kan inschakelen. Een OCO kan je helpen om zorg en hulpmiddelen goed te regelen. Dat is niet altijd eenvoudig, want de wetten over zorg zijn ingewikkeld en het is onmogelijk om bekend te zijn met alle organisaties en regelingen. Het is prettig om een onafhankelijk, deskundig iemand naast je te hebben die meedenkt. Iemand die je niet van het kastje naar de muur stuurt.

Sprekers

Aan het woord komen Marjolein Schipper, beleidsmedewerker bij Ieder(in), en Erika van de Bilt, coördinator Complexe Casuïstiek bij Clientondersteuning Plus van cliëntondersteuningPLUS. Zij spreken vanuit hun ervaring met het begeleiden van onder andere mensen met een spierziekte. Tijdens de webcast hoor je onder andere wat een OCO voor je kan doen en wat niet, en hoe je een OCO kunt inschakelen. Ook zullen ze vragen beantwoorden.

Webcast dinsdag 27 september

De webcast vindt plaats op dinsdag 27 september 2022 van 16.00 tot 16.45 uur. De uitzending staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Inschrijven voor de webcast is mogelijk tot en met 23 september 2022.
 

Nieuws van leden
Op onze website en social media-kanalen plaatsen we regelmatig nieuws van onze leden. Met deze service helpen we onze leden hun nieuws verder te verspreiden en hun naamsbekendheid te vergroten. Ook lid worden van Ieder(in)?

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over