Krijg je voor het eerst te maken met een syndroom, aandoening of ziekte bij jezelf of in je familie, dan staat je leven op zijn kop. Ineens verandert er veel. Er komen nieuwe zorgen en uitdagingen bij. Vanzelfsprekendheden zijn niet meer vanzelfsprekend en (levens)plannen moeten soms gewijzigd worden. In deze spotlightbijeenkomst op 22 maart wordt besproken met welke uitdagingen de nieuwe patient en/of zijn naasten te maken kan krijgen en worden tips gegeven hoe daarmee om te gaan.

De Spotlightbijeenkomsten worden georganiseerd door MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor lidorganisaties, patienten, clienten en naasten en zorgverleners & zorgaanbieders.

Persoonlijk verhaal
Zorgethicus en ervaringsdeskundige Alistair Niemeijer zal deze bijeenkomst inleiden met zijn persoonlijke verhaal. Hij vertelt met welke alledaagse (morele) uitdagingen hij geconfronteerd werd toen er bij hem Crohn werd vastgesteld en hij vader werd van een zoontje met het syndroom van Down. Aansluitend zijn er deelsessies (workshops) die meer specifiek ingaan op hoe je met uitdagingen, onzekerheden en zorgen om kunt gaan.

Programma 22 maart
13.45 uur: Ontvangst met koffie/thee in Congrescentrum De Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2, 3818 LH Amersfoort
14.00 uur: Welkom
14.10 uur: Inleiding door dr. Alistair Niemeijer, zorgethicus & ervaringsdeskundige verbonden aan de Universiteit van Humanistiek
14.50 uur: Korte introducties van de workshops
15.15 uur: Pauze
15.30 uur: Workshopronde 1 (keuze uit drie workshops)
16.15 uur: Workshopronde 2 (keuze uit drie workshops)
17.00 uur: Afsluitende borrel

Aanmelden
Deelname is gratis, maar vereist wel aanmelding via deze link of via een e-mail naar kwaliteitskamer@pgwerktsamen.nl.

Meer informatie
Meer informatie over de workshops is hier te vinden.

Downloads:

1418_Spotlightbijeenkomst_22_maart_2018.docx – docx (15 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over