Op maandag 4 november heeft Gert Rebergen, interim directeur van de CG-Raad en Platform VG, de website van, Steffie en het Ondersteuningsplan‚ gelanceerd.

Vanaf nu is er via het internet eenvoudige uitleg te vinden over wat een ondersteuningsplan is en wat de rechten zijn. Ook kunnen mensen zelf aan de slag met de onderwerpen die zij belangrijk vinden. Het resultaat is een handig overzicht voor het gesprek met de begeleiding. Tot slot is er een vragenlijst met tips voor de eigen situatie.

De lancering van de nieuwe website vond plaats bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Hierbij waren circa 40 mensen aanwezig. Een van hen was mevrouw Ine van Hest, directeur van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Het merendeel van de gasten waren ervaringsdeskundigen (van de LFB, de landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking, en van de zorginstellingen Cordaan en Dichterbij). Zij hebben een belangrijke rol gepeeld in de bouw en bij het testen van de website.

Programma Steffie en het ondersteuningsplan

Steffie legt als eerste uit wat een ondersteuningsplan is, hoe het werkt, welke mensen betrokken zijn bij het ondersteuningsplan en hoe cliënten regie krijgen over de zaken die hen aangaan. Daarna kunnen de mensen zelf met het, oefenprogramma‚ aan het werk. Daarvoor kunnen ze kiezen uit 8 vragenlijsten. Elke vragenlijst gaat over een van de domeinen van kwaliteit van bestaan uit het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg (2007-2013). De uitkomst is een overzicht (geprint of digitaal) van de onderwerpen die zij belangrijk vinden voor het gesprek over het ondersteuningsplan. Er is ook nog een vragenlijst met tips over eigen regie, hulp en de afspraken over het ondersteuningsplan.

Steffie en het Ondersteuningsplan is mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Partners in het project zijn Platform VG, de VGN, Cordaan en Dichterbij. Sien heeft, jouw tips‚ mogelijk gemaakt. Bureau Opaal en Netrex Internet Solutions hebben ook aan het programma meegewerkt.

Ga hier voor de website mijnondersteuningsplan.nl

Deel dit bericht

Meer nieuws over