Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom maakt Ieder(in) dit jaar – in ons 10-jarig jubileumjaar - de fototentoonstelling Tien jaar verder. Met tien mooie portretten gaan we laten zien wat voor tieners en jongeren met een beperking belangrijk en nodig is om de eerste echt inclusieve generatie te kunnen worden. Wil jij (of jouw kind) hieraan meedoen?
decoratief

We maken een mooi portret van je op een plek die voor jou belangrijk is. Op je werk of dagbesteding. Op je school of je opleiding. Bij je sportvereniging. In het uitgaansleven. Bij je thuis. Op jouw favoriete speelplek. Jij mag het zeggen!

Vertegenwoordig jij, als naaste, de stem van jouw kind? Dan gaan we hierover met jou in gesprek en fotograferen we jouw kind samen met jou.

update 18 maart 2024
We hebben inmiddels al meerdere enthousiaste reacties ontvangen van tieners en jongeren die willen meedoen, maar je kunt je nog steeds aanmelden. We hopen vooral dat we nog reacties krijgen van jongemannen rond de 20 jaar.

Paar korte vragen

Doe je mee, dan stellen we je ook een paar korte vragen. Over waar je van droomt bijvoorbeeld. En wat je nodig hebt om die droom waar te kunnen maken. Of waar je nu tegenaan loopt, welke problemen je tegenkomt en wat dus nog aangepakt of opgelost moet worden.

decoratief

In het najaar van 2024 presenteren we de portretten tijdens een tentoonstelling en online. Waar en wanneer precies is nog niet helemaal zeker. Uiteraard word je hiervoor uitgenodigd.

Naderhand krijg je de foto (misschien wel meer dan één) die we van je gemaakt hebben. Die mag je gebruiken zoals je zelf wilt. En je krijgt een vrijwilligersvergoeding. De foto’s worden door een professionele fotograaf gemaakt. De foto wordt in de maanden april, mei of juni gemaakt.

decoratief

Wie zoeken we?

We zoeken vijf tieners van 9, 10, 11 of 12 jaar en vijf jongeren van 19, 20, 21 of 22 jaar. We willen verschillende beperkingen in beeld brengen. En ook verschillende situaties laten zien. Als je je aanmeldt, bekijken we samen met jou of je mee kunt doen. Ben je jonger dan 18 jaar, dan vragen we ook om toestemming van je ouders/verzorgers.

decoratief

Wil je meedoen? Of heb je vragen? Stuur een mailtje naar Margreet Jonge Poerink, m.jongepoerink@iederin.nl. Zij neemt dan contact met je op.

 

10 jaar Ieder(in)
Ieder(in) bestaat dit jaar 10 jaar. Het thema van ons jubileumjaar is ‘Op weg naar de eerste echt inclusieve generatie’. Door het jaar heen organiseren we enkele jubileumactiviteiten. Een van de activiteiten is een fototentoonstelling van tieners en jongeren met een beperking.

 

Deel dit bericht