Op dinsdag 26 november 2019 organiseren Ieder(in) en het VU Medisch Centrum weer de jaarlijkse bijeenkomst ‘Toekomstig arts ontmoet patiëntenvereniging’. Op deze bijeenkomt kunnen tweedejaars studenten Geneeskunde en (bestuurs)leden van patiëntenorganisaties met elkaar kennismaken. Doe mee en vertel toekomstige artsen alles over het bestaan en het belang van uw organisatie en over de ervaringen van uw leden. U kunt zich nu al aanmelden.

Voor de studenten is de bijeenkomst een leerzame gelegenheid om kennis te maken met patiënten en hun vereniging. Voor u als vertegenwoordiger van uw patiëntenvereniging is het een uitgelezen kans om uw vereniging en het ervaringsverhaal van patiënten te presenteren aan toekomstige artsen.

Programma en wat studenten willen weten

Na een korte algemene introductie neemt een groep van ongeveer 10 studenten in twee ronden van circa 45 minuten deel aan een tafelgesprek met een patiëntenvereniging. Voor veel studenten is het vaak de eerste kennismaking met patiënten met een bepaalde aandoening of ziekte.

De studenten zijn nieuwsgierig naar vragen als: Wat verwacht u van (aankomende) artsen? Welke knelpunten ondervindt u bij het meedoen aan de maatschappij, bijvoorbeeld op het gebied van werk? Welke knelpunten zijn er in de zorg? Lukt het om zelfmanagement of zelfzorg vorm te geven, en zo ja, hoe?

Tijdens de gesprekken wordt het voor de studenten duidelijk hoe het is om een beperking of ziekte te hebben en wat de rol van de patiëntenvereniging is.

Aanmelden

De bijeenkomst organiseren wij voor leden van Ieder(in) en is op 26 november in Amsterdam, in Buitenveldert, vlakbij het VU Medisch Centrum. Deelname is gratis. Er is een ochtendbijeenkomst tussen 10.00 en 12.00 uur en een middagbijeenkomst van 13.00-15.00 uur. U kunt aan de ochtend, middag of aan beide dagdelen deelnemen.

Aanmelden bijeenkomst Toekomstig arts ontmoet patiëntenvereniging.

Lid worden

Patiëntenverenigingen en lokale belangenorganisaties kunnen lid worden van Ieder(in). Wilt u uw organisatie aanmelden als lid, stuur dan een e-mail naar post@iederin.nl. We sturen u een informatiepakket. Eerst meer lezen over het lidmaatschap? Ga naar Waarom lid worden

Deel dit bericht

Meer nieuws over