Op woensdag 2 juli organiseert Ieder(in) in samenwerking met de Oogvereniging en de NVVS de aftrap van de 15de Week van de Toegankelijkheid. Dit jaar staat de Week in het teken van toegankelijke verenigingen, onder het motto: Welkom bij de club. Wij nodigen aangesloten organisaties van harte uit voor deze informatieve bijeenkomst.
Illustratief: Mensen zitten om een tafel.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over de Week van de Toegankelijkheid en hoe uw vereniging zich met de Week van de Toegankelijkheid kan profileren en kan inzetten om toegankelijkheid voor de achterban goed op de kaart te zetten. In korte werksessies gaan we inhoudelijk aan de slag om het thema toegankelijkheid van verenigingen uit te diepen. Zoals u weet is toegankelijkheid meer dan fysieke toegankelijkheid, het gaat ook over toegankelijke informatie en de bejegening van en het begrip voor mensen met uiteenlopende beperkingen.

Toegankelijkheid is geen luxe

Nederland is een echt verenigingsland. Sport, toneel, muziek, de buurt . op vele vlakken verenigen mensen zich om samen op te trekken. Helaas is het voor mensen met een beperking nog steeds niet vanzelfsprekend om lid te zijn van een vereniging. Gewoon omdat deze niet toegankelijk voor hen zijn.

In de Week willen we daar aandacht voor vragen bij de verenigingen. Want natuurlijk willen ook mensen met een beperking lid kunnen zijn en deelnemen aan het verenigingsleven. Maar evengoed willen mensen met een beperking als bezoeker bij de vereniging welkom zijn, bijvoorbeeld om de voetbalwedstrijd of toneeluitvoering als toeschouwer mee te maken. Of als vrijwilliger om zich in te zetten voor de vereniging. We willen daarbij ook benadrukken dat toegankelijkheid voordelen voor de verenigingen zelf heeft. Qua omzet, ledental, diversiteit.

Praktische informatie

Datum 2 juli 2014
Tijd van 17:00 uur tot 19:00 uur
Locatie Ieder(in), Churchilllaan 11, 3527 GV Utrecht
Catering Voor broodjes en soep wordt gezorgd.

Aanmelden

U kunt zich tot 30 juni per e-mail post@iederin.nl of telefonisch 030-720 00 00 aanmelden. U kunt dan ook aangeven of u dieetwensen heeft.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Hardick: t.hardick@iederin.nl, telefoon 030-720 00 26.

Deel dit bericht

Meer nieuws over