Staatssecretaris Van Rijn (VWS) verhoogt het kilometerbudget voor mensen die gebruik maken van Valysvervoer, voor de rest van het jaar met 150 kilometer tot 600 kilometer. Hij neemt deze maatregel, omdat er anders geld overblijft dat wel voor deze regeling bedoeld is. CG-Raad en Platform VG vinden de tijdelijke verhoging van 150 kilometer een mooie geste, maar pleiten ervoor dat gebruikers deze kilometers ook nog in 2014 op kunnen maken.

In 2012 werd het kilometerbudget nog verlaagd van 750 kilometer naar 450 kilometer. Sindsdien is het gebruik van Valys meer dan verwacht afgenomen, wat zou kunnen leiden tot een onderuitputting van het kilometerbudget in 2013. Het is nog niet duidelijk wat de hoogte wordt van het kilometerbudget voor 2014. Valysvervoer kost de overheid jaarlijks ongeveer 60 miljoen euro.

Standpunt CG-Raad en Platform VG kilometerbudget ongewijzigd

Voor wat betreft het aantal kilometers, blijft het standpunt van CG-Raad en Platform onveranderd. Om deelname aan het maatschappelijk verkeer te vergemakkelijken, zou het kilometerbudget weer verhoogd moeten worden naar 750 kilometer.

Informeren van Valysgebruikers

Valysgebruikers kunnen de officiële bekendmaking van deze maatregel deze week nog vinden op de website van Connexxion. In de loop van volgende week zullen alle gebruikers het nieuws ook kunnen lezen in de nieuwsbrief van Connexxion.

Deel dit bericht

Meer nieuws over