Van 5 t/m 10 oktober vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. Verenigingen door heel Nederland laten zien dat mensen met een beperking welkom zijn. Doet u mee? Organiseer een activiteit. Nomineer een vereniging voor een Welkom bij de club-vlag.
Logo week van de toegankelijkheid

Onder het motto, Welkom bij de club‚ willen we tijdens de 16e Week van de Toegankelijkheid laten zien hoe belangrijk het is dat het verenigingsleven openstaat voor iedereen. Elke vereniging kan meedoen. Wilt u iets organiseren tijdens de Week van de Toegankelijkheid, lees dan hier de tips.

Iedereen is welkom

In een toegankelijke vereniging voelt iedereen zich welkom. Zo‚ n vereniging heeft niet alleen aandacht voor fysieke toegankelijkheid (deuren, drempels, trappen, enz.), maar organiseert ook passende activiteiten zodat echt iedereen mee kan doen. Ook is er begrijpelijke informatie. Verder is het belangrijk dat de leden rekening houden met mensen met beperkingen en dat iedereen prettig met elkaar omgaat.

Verdien een vlag

Kent u een vereniging, of bent u zelf actief in een vereniging, die aan deze omschrijving voldoet? De komende weken verloot de Week van de Toegankelijkheid elke week een Welkom bij de club-vlag. Stuur een mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl en beschrijf hierin:

  • welke vereniging u voordraagt
  • waarom u vindt dat deze vereniging een vlag verdient
  • naam, adres en website van de vereniging.

Vlag en een vermelding

Graag ontvangen we er ook een foto bij. Elke week in september en tijdens de Week van de Toegankelijkheid verloten we één vlag. De winnaar krijgt daarnaast ook een vermelding op onze website en Facebook-pagina. Insturen kan tot en met 2 oktober.

Meer over Toegankelijkheid
Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over