Voor de meeste huurwoningen gaat per 1 juli de huur in ieder geval met 2,5% omhoog. Afhankelijk van uw inkomen kan daar nog 0,5% of 2,5% bijkomen. Wie chronisch ziek is of een beperking heeft, kan, onder voorwaarden, vrijstelling krijgen van deze extra huurverhoging.

Voldoet u aan een van de voorwaarden, vraag dan vrijstelling aan. U doet dit bij de verhuurder. Voldoet u aan een van de voorwaarden, maar krijgt u toch geen vrijstelling, maak dan bezwaar. Bezwaar maken tegen de extra huurverhoging doet u vóór 1 juli bij uw verhuurder.

Verhuizen vaak niet mogelijk

De overheid wil dat de huur die mensen betalen, past bij hun inkomen. Dit beleid moet mensen stimuleren te verhuizen. Voor mensen met een chronische ziekte of beperking is verhuizen echter vaak niet mogelijk. Bijvoorbeeld omdat mantelzorgers in de buurt wonen of omdat de woning is aangepast. Bepaalde groepen kunnen daarom vrijgesteld worden van de extra huurverhoging.

Voorwaarden anders dan 2014

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor vrijstelling van de extra huurverhoging van 0,5% of 2,5% zijn enigszins veranderd vergeleken bij 2014.
Lees hier de actuele voorwaarden.

Meer over Wonen
Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over