Vandaag is de laatste dag van de Week van de Toegankelijkheid 2020. Het is dus nog te vroeg voor een afsluitende terugblik, maar we kunnen wel alvast vaststellen dat het thema digitale toegankelijkheid veel mensen en organisaties gestimuleerd heeft mee te doen. En ook dat de Week de aandacht heeft weten te trekken van landelijke en vooral ook lokale media.

“Ik durf het bijna niet te zeggen”

Op de eerste dag van Week geeft Illya Soffer, directeur van Ieder(in), een interview voor NH Radio Noord. Interviewster June wil graag weten hoe het gesteld is met de digitale toegankelijkheid in Nederland. Illya Soffer: “Nou, er is vorige week een rapport verschenen dat aantoont dat – ik durf het bijna niet te zeggen – dat maar 1 procent van alle overheidswebsites écht helemaal toegankelijk zijn voor mensen die blind of doof zijn, of die hun handen niet kunnen gebruiken of een verstandelijke beperking hebben. Eén procent maar!”

Beluister hier het hele interview of lees hier het transcript van het interview – docx 26 Kb

Zo verbeter je de digitale toegankelijkheid

Stadszaken interviewt Claartje Sadée, beleidsmedewerker digitale toegankelijkheid bij Ieder(in), over hoe overheidsorganisaties aan de slag kunnen gaan met digitale toegankelijkheid. Sadée verzorgde deze week twee webinars over dit onderwerp. Sadée: “Goed beleid start met bewustwording.”

Lees hier het interview in Stadszaken

Lokale activiteiten in lokale media

Ook lokale activiteiten hebben de aandacht van de lokale media weten te trekken. In het bericht ‘Week van de Toegankelijkheid in volle gang en trekt aandacht’ staat een kleine selectie

Deel dit bericht

Meer nieuws over