De Week van passend onderwijs vindt plaats van 24 t/m 28 maart. De week is bedoeld om elkaar te inspireren en om samen te bespreken wat passend onderwijs precies betekent op school en in de klas. In januari heeft Ieder(in) haar leden opgeroepen om activiteiten te organiseren in de Week. Inmiddels hebben ouderorganisaties FOSS en FODOK, en de jongerenorganisaties SH-Jong en JongerenCommissie aangekondigd op 22 maart een Themadag te organiseren over Passend Onderwijs. FOSS, FODOK en SH-Jong zijn lidorganisaties van Ieder(in).

Met de komst van Passend Onderwijs per 1 augustus 2014 gaat er veel veranderen in het onderwijs. Ook voor dove en slechthorende leerlingen en leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis. Maar wat precies? Op de themadag passend onderwijs wordt hierover veel informatie gegeven, speciaal voor ouders van schoolgaande kinderen en voor jongeren.

Programma

Er worden lezingen gehouden door Arnold Jonk, hoofdinspecteur van de Onderwijsinspectie en Rinne Oost voor de jongeren. Rinne is slechthorend en succesvol als profwielrenner. Ook organiseren de organisaties interessante workshops, een informatiemarkt en een speciaal kinderprogramma. De dag biedt ook de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken.

Aanmelden

De themadag vindt plaats tussen 11:00 en 17:00 in de Hogeschool van Utrecht. Aanmelden kan via de website.

Klik hier voor de website

Ook meedoen?

Ieder(in) roept haar leden nogmaals op ook mee te doen aan de Week van passend onderwijs. Organiseer in uw gemeente of bij u op school ook een activiteit. Voor inspiratie kunt u terecht op de website van de Week.

Klik hier voor de website

Week van passend onderwijs

Op 1 augustus gaat passend onderwijs officieel van start. Passend onderwijs kan niet zonder intensieve samenwerking. Leraren, ouders, leerlingen, schoolleiders en bestuurders moeten de koppen bij elkaar steken. Daarom organiseert staatssecretaris Dekker samen met een groot aantal onderwijs- en ouderorganisaties – waaronder Ieder(in) – de Week van passend onderwijs.

Meer over de Onderwijs

Deel dit bericht

Meer nieuws over