Vandaag, maandag 24 maart, is de Week van passend onderwijs gestart. Wilt u op de hoogte blijven van wat er dagelijks gebeurt? Meld u dan via de website van de Week passend onderwijs aan voor de nieuwsbrief: u ontvangt dan een Dagelijks journaal.

Zelf een activiteit georganiseerd?

Organiseert u zelf een activiteit en wilt u foto’s of video’s delen? Stuur ze via Twitter, plaats ze op de Facebookpagina van de Week van passend onderwijs of mail ze naar weekvanpassendonderwijs@passendonderwijs.nl. Wie weet ziet u ze dan terug in het journaal.

Themabijeenkomst Ieder(in): Ouders hebben ook een stem in passend onderwijs

Op maandag 24 maart, de startdag van de Week van passend onderwijs organiseert Ieder(in) de informatiebijeenkomst, Ouders hebben ook een stem in passend onderwijs‚ . De bijeenkomst is voor leden van Ieder(in), voor ouders en kinderen met extra ondersteuningsbehoefte en andere belangstellenden. Spreker is Bert Beuving van BOSK, de Vereniging van mensen met een lichamelijke handicap.

Filmpje, Samen naar school, ja het kan‚

In de praktijk is al bewezen dat kinderen met een ondersteuningsbehoefte zijn gebaat bij meer begeleiding buiten de klas door goed opgeleide specialisten. Er zijn al scholen waar op deze manier wordt gewerkt. KBS Mariëngaarde in Gorinchem is hiervan een goed voorbeeld. Een tijd geleden heeft de voormalige CG-Raad een filmpje gemaakt op deze school ‘Samen naar school, ja het kan’. Het filmpje laat zien hoe deze school hun onderwijs aan kinderen met een ondersteuningsbehoefte heeft ingevuld.

Klik hier voor het filmpje
Klik hier om u aan te melden
Klik hier voor meer informatie over de Week

Ieder(in) wenst u veel succes, plezier en inspiratie tijdens de Week van passend onderwijs!

Meer over Onderwijs

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over