Vandaag bespreekt de Tweede Kamer de Wmo 2015 voor de eerste termijn. Aansluitend hierop geeft Staatssecretaris Van Rijn morgenochtend zijn reactie. De tweede termijn van de Wmo 2015 komt woensdagavond om 19.00 uur in de Tweede Kamer aan bod.

Live volgen

De plenaire vergaderingen op 22, 23 en 25 april zijn live te volgen. Klik hier om het debat van vandaag om 16.00 uur te bekijken.

In de debatten wordt ongetwijfeld uitgebreid over het begrotingsakkoord gesproken. Vlak voor Pasen werd het zorgkakkoord bekend. Daarin is financiële ruimte gecreëerd voor de overgangsgroep binnen de Wmo en binnen de Wlz voor cliënten met ZZP VG3. Dat ligt in lijn met de brandbrief die, nog voor het verschijnen van het begrotingsakkoord, op initiatief van Ieder(in) is verstuurd.

Een aantal lobbypunten is met het begrotingsakkoord opgelost, andere zorgen blijven bestaan. Ieder(in) blijft van mening dat fasering van de decentralisatie noodzakelijk is, indien er voor de zomer onvoldoende zicht bestaat op een goede uitvoering van de Wmo 2015. We blijven ons bovendien sterk maken voor een maximum van de eigen betalingen.

Lees ook ons webbericht ‚ Grote vraagtekens over keuzevrijheid en betaalbaarheid zorg‚

Deel dit bericht

Meer nieuws over