Vandaag, 11 februari (11-02), is het Europese 112-dag. Vorig jaar riep Ieder(in) op 112-dag op het alarmnummer 112 bereikbaar te maken voor mensen met een beperking. Deze oproep heeft in een jaar tijd veel teweeggebracht. Een update.

De 112-Alliantie

Vorig jaar vormde Ieder(in) samen met Stichting Hoormij. NVVS, Dovenschap, Patiëntenvereniging Hoofd-Hals, Stichting Support Stotteren, Oogvereniging, Divers Doof en ISAAC-NF de 112 Alliantie. Deze Alliantie schreef haar wensen en eisen voor een beter toegankelijk alarmnummer op in een position paper.

Doeltreffend

Dit position paper bood de Alliantie op 17 april 2019 aan aan vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie. Onze verhalen van wat het betekent om 112 niet te kunnen bereiken door je beperking, troffen doel.

Achter de schermen gebeurt veel

Sindsdien gebeurt er vooral achter de schermen veel. De Alliantie is regelmatig in gesprek met ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid en van de politie. Zij begrijpen nu beter wat er nodig is om 112 bereikbaar te maken voor mensen met een beperking. De 112-Alliantie wordt nauw betrokken bij verbeteringen en technologische ontwikkelingen. We hopen later dit jaar de resultaten van dit werk zichtbaar te kunnen maken.

112-dag

Niet iedereen weet dat je in heel Europa via alarmnummer 112 kunt bellen met noodhulpdiensten zoals brandweer, politie en ambulance. Om daar verandering in te brengen, is 11 februari in heel Europa de Europese dag van 112.

Heb je vragen over de 112-Alliantie? Stel ze dan aan de secretaris, Wouter Bolier: w.bolier@iederin.nl Lees eventueel ook ons bericht van Europese 112 dag 2019: Maak 112 ook bereikbaar voor mensen met een beperking  en het bericht over de presentatie van ons position paper

Deel dit bericht