Begin maart is de vijfde ronde gestart van het Koploperproject onafhankelijke cliëntondersteuning. Binnen dit programma gaan gemeenten aan de slag om de bekendheid, kwaliteit en het aanbod van onafhankelijke cliëntondersteuning te verbeteren.

Startgesprekken: betrek mensen bij het verbeteren van de cliëntondersteuning

Tijdens de online kick-off bijeenkomst waren de deelnemende gemeenten aanwezig om hun ambities en leerdoelen te delen. Ieder(in) neemt deel aan de startgesprekken bij gemeenten. We besteden daarbij aandacht aan het belang van de inbreng van lokale belangenbehartigers, zoals gehandicapten- en patiëntorganisaties.

Dit zijn de nieuwe koplopergemeenten

De vijfde groep van het Koploperproject cliëntondersteuning bestaat uit de volgende gemeenten:

Krimpen aan den IJssel, Middelburg, Midden-Drenthe, Geldrop-Mierlo, Bloemendaal, Oisterwijk, Hulst – Sluis – Terneuzen, Cranendonck, Westerveld, Heerhugowaard – Langedijk, Valkenswaard, Leiden, Westerwolde, Pekela, Oldambt, Son en Breugel, Zuidplas en Deventer.

Met de aansluiting van deze 21 gemeenten bestaat het project uit een totaal van 113 gemeenten.

Meer informatie over deze ronde van het Koploperproject is te vinden bij Movisie: https://www.movisie.nl/artikel/21-nieuwe-koplopergemeenten-gestart-versterken-clientondersteuning

Vragen aan Ieder(in) over het Koploperproject? Neem dan aub contact op met Mieke van Opstal, m.vanopstal@iederin.nl of Marjolein Schipper,  m.schipper@iederin.nl

 

Deel dit bericht