Dit najaar organiseren ProDemos en Ieder(in) een speciale pilot van de cursus Politiek Actief voor de gemeente. Deze pilot is bedoeld voor mensen met een auditieve, visuele en/of fysieke beperking. We organiseren deze versie van Politiek Actief in Utrecht, Den Bosch en Katwijk. Hier testen we welke aanpassingen verder nodig zijn om de cursus voor nog meer mensen toegankelijk te maken.

Politiek Actief voor iedereen

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. ProDemos organiseert de cursus in samenwerking met gemeenten, waardoor meedoen voor burgers gratis is. De afgelopen jaren hebben duizenden burgers door heel Nederland de cursus gevolgd. Velen van hen zijn daarna politiek actief geworden op verschillende niveaus.

Gezocht: mensen met en zonder beperking

ProDemos vindt het belangrijk dat de cursus voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen met een fysieke beperking. Op basis van expertgesprekken is het cursusmateriaal daarom aangepast en krijgen gemeenten hulp met inclusief werven. In het najaar van 2019 worden deze aanpassingen getest tijdens cursussen in de gemeente Utrecht, Den Bosch en Katwijk. Voor deze pilots zoeken we deelnemers: een mix van mensen met en mensen zonder beperking uit de deelnemende gemeenten.

Doe mee aan de pilot

Wilt u meedoen aan de pilot? Meld u dan aan via de informatiepagina van de cursus:

Utrecht: www.utrecht.nl/politiekactief
Den Bosch: www.prodemos.nl/politiekactiefdenbosch
Katwijk: www.prodemos.nl/politiekactiefkatwijk

De aanmelding is open tot 31 juli 2019.

Voor vragen of informatie kunt u ook mailen naar politiekactiefinclusief@prodemos.nl.

Deel dit bericht

Meer nieuws over