Dit jaar organiseren ProDemos en Ieder(in) weer de cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’. De cursus wordt uitgevoerd in samenwerking met de deelnemende gemeenten. Dit jaar zijn dat Alphen a/d Rijn (i.s.m. Nieuwkoop en Kaag & Braassem), Arnhem, Groningen en Haarlemmermeer. De cursus is toegankelijk voor mensen met een fysieke, visuele en/of auditieve beperking en als het nodig is worden er extra faciliteiten hiervoor geregeld.

‘Politiek Actief’ is inclusief en voor iedereen

Ieder(in) vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil een actieve rol kan spelen in de (lokale) politiek en met deze toegankelijke cursus willen we daarbij helpen. Door het betrekken van ervaringsdeskundigen en expertgesprekken is het cursusmateriaal speciaal ontwikkeld en inclusief gemaakt. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten met trainingen, zoals ‘overtuigend debatteren’ en lezingen van gastdocenten uit de politieke praktijk. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten, interactieve werkvormen, presentaties van lokale gastdocenten en ontmoetingen met lokale politici.
Vanwege de coronasituatie kan het zijn dat de cursus digitaal plaatsvindt. In dat geval moeten deelnemers de beschikking hebben over een computer, laptop of tablet en een goede internetverbinding.

Maak zelf het verschil

Heb jij wel eens geprobeerd iets voor elkaar te krijgen bij de gemeente, maar wist je niet hoe je het aan moest pakken? Vind je dat je gemeente bijvoorbeeld veel meer kan doen voor mensen met een beperking die er wonen en heb je er goede ideeën over? Of wil je meer inspraak in wat er op andere thema’s gebeurt in je gemeente? Woon je in een van de gemeenten die dit jaar meedoen en heb je interesse om lokaal politiek actief te worden? Meld je dan aan en wie weet maak jij straks zelf het verschil in de gemeenteraad!

Bij welke gemeente kun je nu al inschrijven?

Aanmelden kan bij de gemeenten die meedoen. Je kunt daarvoor zelf kijken op de website van je gemeente of blijf op de hoogte via onze berichten over de cursus op de website van Ieder(in) of check regelmatig Twitter of Facebook.

Op dit moment is inschrijving mogelijk voor Alphen a/d Rijn. Zodra bij de andere gemeenten de inschrijving start, lees je dit ook hieronder.

Alphen a/d Rijn (i.s.m. Nieuwkoop en Kaag & Braassem)

De cursus in Alphen a/d Rijn start op dinsdag 30 maart 2021, bestaat uit 5 bijeenkomsten en er is plek voor maximaal 25 deelnemers.
Meld je aan via www.tinyurl.com/politiekactiefcursus
Aanmelden kan tot uiterlijk 26 februari 2021!
Voor meer informatie over de cursus in Alphen a/d Rijn kun je contact opnemen met Youri Kling, telefoon: 06 469 730 26 of lees de flyer hieronder.

Deel dit bericht

Meer nieuws over