Het is Prokkelweek in Nederland. Dé week waarin ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking centraal staan. Ook Ieder(in) is van de partij; maandag 1 juni tijdens de Prokkelsterrenslag, woensdag 3 juni met twee interessante activiteiten op ons kantoor.

Bij elkaar opgeteld zijn duizenden mensen in Nederland in de week van maandag 1 juni tot en met zaterdag 6 juni actief aan het prokkelen. Op verschillende manieren, op verschillende dagen. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het in de Prokkelweek om draait!

Landelijke opening met sportieve ProkkelSterrenslag

Op maandag 1 juni om 13.30 openen Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht en ervaringsdeskundige Peter Kruizinga in Utrecht de ProkkelSterrenslag. Een zeskamp waaraan maar liefst 64 teams, afkomstig uit het hele land, meedoen. Elk team bestaat uit vijf mensen meten vijf mensen zonder verstandelijke beperking. Tijdens dit bijzondere evenement gaat het om samenwerken en elkaars mogelijkheden ontdekken.

Ieder(in) vormt samen met medewerkers van lunchcafé Zizo uit Utrecht (Reinaerde) een team. Andere organisaties die meedoen zijn onder meer UWV, Nuon, Co√∂peratie DELA, gemeente Utrecht, VSBfonds, Sodexo, Vilans, ROC MN, CMS en USG Restart. Zij vormen teams met cliënten en leerlingen van o.a. Parc Spelderholt, de Zijlen, VSO de Meerklank, Reinaerde, Abrona, VSO Maarland, ‘s Heeren Loo, LFB, Philadelphia en vele anderen. Van wethouder tot VSO docent, van directeur tot student, van zorgbestuurder tot woonbegeleider iedereen doet mee.

Prokkelstages

Bedrijven en overheden hebben mensen met een beperking uit stage uitgenodigd om bij hen te komen lopen. Naar verwachting maken meer dan 1.500 mensen met een verstandelijke beperking daarvan gebruik. Bij Ieder(in) start 4 juni de werving van stagiaires voor dit najaar. Het gaat onder meer om het helpen organiseren van een activiteit voor de Week van de Toegankelijkheid, die in oktober plaatsvindt.

Prokkelen = mooie ontmoetingen

Op scholen, in wijken, buurten, bij verenigingen en in organisaties komen mensen met en zonder beperking samen. Om met elkaar te sporten, te zingen, te koken, te eten of een les te volgen. Met als doel om elkaar te leren kennen, begrijpen en waarderen.

Kom bij Ieder(in) prokkelen!

Bij Ieder(in) prokkelen we op woensdag 3 juni. We hebben een mooi programma. ‘s Morgens organiseren we een bijeenkomst over de Participatiewet, we wisselen ervaringen uit en spelen een spel. ‘s Middags bespreken we met elkaar wat er allemaal is veranderd in zorg en ondersteuning en we geven elkaar tips over hoe je je ondersteuning goed kan regelen.

Vanaf vier uur vragen we mensen die in het winkelcentrum lopen om met ons het Doe je mee-spel te spelen.

Voor de ochtend én de middag zijn nog een paar plaatsen vrij! Aanmelden kan bij Conny Kooijman: c.kooijman@iederin.nl of bel 030 720 00 00. Hier lees je meer over onze prokkels.

Meer over Prokkel
Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over