Maandag 24 maart is de Week van passend onderwijs gestart. Tot 28 maart organiseren belangenorganisaties, waaronder leden van Ieder(in), scholen in het primaire- en voortgezet onderwijs informatiebijeenkomsten over passend onderwijs voor ouders en leraren. Op de website van de Week zijn maar liefst 164 activiteiten aangemeld. Wilt u zich nog inschrijven voor een van deze activiteiten?

Op de website van de Week kunt u zoeken naar geschikte bijeenkomsten in uw regio.Ieder(in) organiseert op 24 maart een informatieavond in samenwerking met BOSK. En de lidorganisaties Balans en NVA organiseren ook een bijeenkomst. BOSK, Balans en NVA zijn lidorganisaties van Ieder(in).

Ouders hebben ook een stem in passend onderwijs

Ieder(in) organiseert de informatiebijeenkomst, Ouders hebben ook een stem in passend onderwijs‚ in het kader van de Week van passend onderwijs. De bijeenkomst is voor leden van Ieder(in), voor ouders en kinderen met extra ondersteuningsbehoefte en andere belangstellenden. Spreker is Bert Beuving van BOSK, de Vereniging van mensen met een lichamelijke handicap.

De bijeenkomst vindt plaats bij Ieder(in) tussen 19:30-21:30 en is gratis. Er zijn nog plaatsen.

Klik hier voor aanmelden en meer informatie

BOSK lanceert nieuwe website over passend onderwijs

Via de nieuwe website passendonderwijsenouders.nl krijgen ouders concrete handreikingen om invloed uit te oefenen op het onderwijs en de ondersteuning van hun kinderen. BOSK lanceert haar nieuwe website op de eerste dag van de Week tijdens de informatieavond van Ieder(in) over passend onderwijs.

Klik hier voor de website van BOSK

Passend onderwijs: wat heeft uw kind nodig?

Donderdag 27 maart organiseren Balans en NVA, Nederlandse Vereniging voor Autisme, een informatieavond voor hun achterban. De bijeenkomst begint om 19:30 en vindt plaats in de nieuwe vestiging van Balans en NVA in De Bilt.

Centraal staat de vraag of passend onderwijs een mooie toekomst mogelijk maakt voor de doelgroepen van Balans en NVA. Wat hebben zij nodig om van het onderwijs te kunnen profiteren? Ouders zijn uitgenodigd om mee te denken en discussiëren. Balans en NVA zullen de aanbevelingen die voortvloeien uit deze bijeenkomst sturen aan staatssecretaris Sander Dekker van het ministerie van OC & W.

Klik hier voor de website van Balans
Klik hier voor de website van NVA

Meer lezen op website passend onderwijs
Meer over Onderwijs

Deel dit bericht

Meer nieuws over