Gemeenten moeten ondersteuning bieden aan ouders met een lichamelijke of zintuiglijke beperking bij praktische zaken rond het grootbrengen van hun kinderen. Maar krijgen die ouders dat ook? Om hier inzicht in te krijgen, zet Ieder(in) een enquête uit.
Vader in rolstoel speelt met kind

Soms hebben ouders met een lichamelijke of zintuiglijke beperking of chronische ziekte net wat meer ondersteuning nodig. De een lukt het bijvoorbeeld niet om zelf het kind te verschonen. Iemand anders zou gebaat zijn bij een hulpmiddel om het kind te kunnen baden. Gemeenten moeten dit soort ondersteuning bieden. Om te weten te komen of dat ook gebeurt, stuurt Ieder(in) een enquête uit.

We vragen expliciet aan mensen met een fysieke beperking, een zintuiglijke beperking of een chronische ziekte, die één of meer kinderen hebben, om de vragenlijst in te vullen. Dit kost ongeveer 10 minuten. De enquête kan worden ingevuld tot en met 22 mei.

Vragenlijst

In de vragenlijst wordt gevraagd naar je persoonsgegevens. Ieder(in) gebruikt deze gegevens uitsluitend om contact met je op te nemen naar aanleiding van de vragenlijst. Ga hier naar de vragenlijst.

Heb je vragen over de enquête, stuur dan een e-mail naar Shannah Spoelstra: s.spoelstra@iederin.nl.

Het meest recente onderzoek van Ieder(in) ging over de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen in maart, de uitkomsten zijn op 1 mei openbaar gemaakt. Lees hoe mensen met een beperking de toegankelijkheid van de verkiezingen ervaren.

Deel dit bericht

Meer nieuws over