Gemeenten zijn verplicht om onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO) te organiseren voor hun inwoners. Vaak gaat dat goed, maar niet overal en niet altijd. Ieder(in) wil lokale belangenbehartigers helpen bij het verbeteren van de cliëntondersteuning in hun gemeente en startte daarom het project OCO 1 op 1. Ieder(in) zoekt nog een aantal lokale belangenbehartigers die mee willen doen aan dit project.

Betrokken bij onafhankelijke cliëntondersteuning?

Ben jij betrokken bij een lokaal gehandicaptenplatform, een werkgroep, (Wmo)adviesraad of andere vorm van lokale belangenbehartiging en speelt dit onderwerp in jouw gemeente? Wil je meedoen of wil je eerst meer informatie? Laat het weten. Stuur een mailtje aan Annemiek Nieuwstraten (Projectleider OCO bij Ieder(in): a.nieuwstraten@iederin.nl. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt haar ook bellen op nummer: 06 839 792 98.

Wat kan Ieder(in) voor je doen?

De ondersteuning vanuit Ieder(in) is afhankelijk van de situatie in jouw gemeente, maar kan bijvoorbeeld bestaan uit:

  • Organiseren en begeleiden van een workshop voor lokale belangenbehartigers rond het thema onafhankelijke cliëntondersteuning.
  • Ondersteuning bij het leggen van contact met de gemeente.
  • Organiseren en begeleiden van een gezamenlijke bijeenkomst van belangenbehartigers en gemeente.
  • Ondersteuning bij het maken van een gezamenlijk plan van aanpak.
  • Daar waar gewenst: uitwisseling tussen lokale belangenbehartigers van verschillende gemeenten.

Het project is gestart op 1 mei 2021 en loopt tot en met oktober 2022. Ieder(in) ontvangt vanuit VWS subsidie om dit project uit te voeren.

Dus, kun je hulp gebruiken bij het verbeteren van de cliëntondersteuning in jouw gemeente? Aarzel niet en meld je aan voor OCO 1 op 1. Mail naar a.nieuwstraten@iederin.nl

Deel dit bericht