Mensen met een kwetsbare gezondheid moeten voorrang krijgen bij de boosterprik, vindt Ieder(in). In de huidige plannen worden jonge mensen met een beperking of chronische aandoening over het hoofd gezien en moeten zij wachten totdat ook gezonde 60-minners een prik krijgen. Dat is vermoedelijk pas begin volgend jaar. En dat is te laat. Eva Kiliç-Parro de la Paz zag zich gedwongen om in Wenen haar boosterprik te halen.

Heft in eigen hand

Eva Kiliç-Parro de la Paz is een van de mensen die zich tijdens de vorige coronagolf hardmaakte voor het vaccineren van jonge mensen die bij besmetting met Covid evenveel of meer risico lopen dan ouderen. Nu er ook een derde prik nodig blijkt te zijn, die voor deze groep jonge mensen opnieuw op zich laat wachten, neemt zij het heft in eigen hand: ze gaat naar het buitenland voor een vaccin voor haarzelf en haar gezin.

Brandbrief aan Tweede Kamer

Ieder(in) zet zich ervoor in dat iedereen die een hoog risico loopt bij een besmetting met corona zo snel mogelijk geprikt wordt. Want niet iedereen kan naar Oostenrijk en dat moet ook niet nodig zijn. Samen met de Patiëntenfederatie, dringen we hierop aan bij de Tweede Kamer.

Lees hier het bericht terug over de brief van Ieder(in) en de Patiëntenfederatie aan de Tweede Kamer.

Deel dit bericht

Meer nieuws over