Websites van gemeenten moeten in 2020 volledig toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Maar zover is het nog niet. Veel mensen hebben daardoor geen toegang tot belangrijke informatie en dienstverlening. Gemeenten moeten dus aan de slag. Jij als lokale belangenbehartiger kan de ‘aanjager’ zijn. Maar hoe doe je dat? Ieder(in) biedt daarvoor nu de toolkit 'Maak je gemeentewebsite' toegankelijk aan.

De toolkit geeft je informatie en handvatten. Zoals een stappenplan om je gemeente te overtuigen, een sneltest om zelf de toegankelijkheid van een website te checken en tips voor het organiseren van een demonstratie. Jij kunt digitale toegankelijkheid op de gemeentelijke agenda zetten. Ervaringsdeskundigheid is daarbij onmisbaar.

Lees in de Toolkit Maak je gemeentewebsite toegankelijk hoe je aan de slag kan met dit thema. De toolkit bestaat uit onderdelen de Wat moet je weten, Wat kun je doen en Wat heb je nodig.

De toolkit is een initiatief van Ieder(in). De Oogvereniging, Stichting Accessibility en platform Voorall hebben geholpen bij de ontwikkeling en samenstelling.

 

Deel dit bericht