Nederland is op weg naar inclusief onderwijs. Kinderen mét en zonder beperking zullen in de toekomst steeds meer samen onderwijs volgen en elkaar bij activiteiten van school ontmoeten. Wil je meer horen over dit onderwerp en wil je erover meepraten? Geef je dan op voor de online bijeenkomsten die Ieder(in) in februari en maart organiseert.

Inclusief onderwijs komt eraan, hoe dan ook

Passend onderwijs is eigenlijk alweer passé. Volgens het VN-verdrag Handicap moet Nederland  inclusief onderwijs gaan realiseren. Dit is inmiddels ook doorgedrongen tot de minister van onderwijs en hij heeft aangekondigd hieraan te gaan werken.

Bij de achterban van Ieder(in) is de discussie over inclusief onderwijs nog volop gaande. De één kan het niet snel genoeg gaan. De ander denkt dat het speciaal onderwijs wordt opgeheven en is daarom faliekant tegen.

Laat je informeren en geef je mening

Ieder(in) organiseert in februari en maart per regio online bijeenkomsten over inclusief onderwijs  om hierover met elkaar van gedachten te wisselen. Dat gebeurt aan de hand van een visie op inclusief onderwijs. Deze visie heeft Ieder(in) gemaakt op basis van gesprekken met de meedenkgroep onderwijs, leden en andere betrokkenen.

Inclusief onderwijs wordt belangrijk thema voor belangenbehartigers

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in onderwijs aan kinderen met een beperking. Voor belangenbehartigers die betrokken zijn bij onderwijs, is meedoen ook nog om een andere reden zinvol. Inclusief onderwijs zal in gemeenten en regio’s een belangrijk agendapunt voor belangenbehartigers worden de komende jaren.

Weet je iemand anders die mogelijk in de bijeenkomst is geïnteresseerd? Stuur dit bericht dan aan hem of haar door.

Data bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn online. Toch worden ze per regio georganiseerd, zodat deelnemers  makkelijk contact kunnen houden en eventueel samen kunnen gaan optrekken bij dit onderwerp.

Het gaat om de volgende bijeenkomsten:

  • Limburg – 22 februari, 13.00 – 14.30 uur
  • West-Brabant en Zeeland – 23 februari, 10.30 – 12.00 uur
  • Friesland en Groningen – 8 maart, 10.30 – 12.00 uur
  • Drenthe en Overijssel – 10 maart, 13.00 – 14.30 uur
  • Utrecht – 15 maart, 19.30 – 21.00 uur
  • Gelderland en Oost-Brabant – 16 maart, 10.30 – 12.00 uur
  • Noord- en Zuid-Holland – 17 maart, 19.30 – 21.00 uur

Aanmelden

Je kunt je via deze link aanmelden voor een van bovenstaande bijeenkomsten.

Deel dit bericht

Meer nieuws over