Bij Stichting Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid komen tientallen klachten binnen over de gehandicaptenparkeerplaatsen van het Beatrixziekenhuis. De parkeerplaatsen liggen te ver van de ingang en veel mensen (met en zonder beperking) kunnen niet bij kaartjesautomaat. Emmy den Heijer van het Gorinchems Platform, Het is echt een groot probleem.

Wie op een gehandicaptenparkeerplaats wil parkeren, kan in de parkeergarage de auto kwijt en vervolgens met de lift naar boven. Maar de afstand tussen de lift en de ingang van het ziekenhuis is voor mensen die niet of moeilijk kunnen lopen te groot (meer dan honderd meter).

Als mensen die afstand te groot vinden, kunnen ze worden afgezet bij de kiss & ride-plaatsen naast de ingang, waarna de bestuurder de auto alsnog in de garage parkeert. Wie alleen is, kan hulp vragen bij één van de gastvrouwen in het ziekenhuis. Probleem hierbij is wel dat deze gastvrouwen binnen zijn. Bovendien zijn zij er niet om de auto’s te parkeren van mensen die in het ziekenhuis moeten zijn.

Samen met andere platforms uit omliggende gemeenten praat het Gorinchems Platform al langer met het ziekenhuis over dit probleem. Den Heijer, Het laatste woord is hier nog niet over gezegd. Een ziekenhuis moet gewoon goed toegankelijk zijn!.

Het probleem heeft inmiddels ook media-aandacht gekregen.
Algemeen Dagblad – Patiënten: parkeerplek is te ver van het ziekenhuis

Meer over Toegankelijkheid
Meer over Vervoer
Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over