Zaterdag 23 januari gaat de avondklok in van 21.00 uur - 4.30 uur. Voor mantelzorgers en pgb-zorgverleners geldt een uitzondering.

Mantelzorg avonduren

Mantelzorgers hebben een ‘Eigen verklaring avondklok’ nodig die ze bij zich moeten hebben als ze tijdens de avondklok de straat op gaan. De verklaring kan worden geprint en ingevuld, maar je kunt de verklaring ook digitaal invullen en op je telefoon bij je dragen.

Actuele informatie voor mantelzorgers en de in te vullen eigen verklaring zijn te vinden op de website Wat betekent de avondklok voor mantelzorgers? – MantelzorgNL

Pgb-zorgverleners

Pgb-zorgverleners zijn ook uitgezonderd van de avondklok. Zij moeten wel een eigen verklaring en eventueel een werkgeversverklaring bij zich hebben. Met deze verklaringen kunnen pgb-zorgverleners aantonen dat ze op weg zijn naar of van hun werk. De verklaringen kunnen worden geprint of je kunt die digitaal invullen en bij je dragen op de telefoon.

Actuele informatie over pgb-zorg en de in te vullen verklaringen zijn te vinden via de website van Per Saldo: https://www.pgb.nl/avondklok-mag-mijn-zorgverlener-nog-wel-komen/

 

 

 

Deel dit bericht