Sinds oktober 2021 heeft Nederland een Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme (NCDR). De Nationaal Coördinator gaat aan de slag met een meerjarig nationaal programma tegen racisme en discriminatie. Hiervoor worden via verschillende bijeenkomsten signalen opgehaald uit de samenleving. Ook bij mensen met een beperking of chronische ziekte. Praat je mee?
Illustratie: man in rolstoel achter laptop met koptelefoon op.

Op woensdagavond 30 maart van 19:00 uur tot 21:00 uur gaat de nationaal coördinator Rabin Baldewsingh in gesprek met mensen met een beperking of chronische ziekte. Dit gesprek moet meer inzicht geven waar en hoe mensen met een handicap discriminatie en uitsluiting ervaren.

Praat mee, deel jouw ervaring met discriminatie

Welke drempels kom jij tegen als persoon met een handicap en wat gebeurt er als je discriminatie aankaart? En wat is er nodig om discriminatie van mensen met een handicap te stoppen? Hoe zorgen we dat iedereen gelijk behandeld wordt? Dit gesprek wordt georganiseerd in samenwerking met Niets Over Ons Zonder Ons en Ieder(in).

Meerjarenprogramma Aanpak discriminatie en racisme

De uitkomsten van het gesprek gebruikt het NCDR voor een nationaal meerjarenprogramma om de aanpak van discriminatie en racimse te versterken. Eén van de speerpunten is de aanpak van discriminatie van mensen met een handicap of chronische ziekte. Doe mee en laat zo ook jouw stem horen!

Programma

 • Introductie door Rabin Baldewsingh over de rol van de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme en het meerjarenbeleid dat wordt ontwikkeld.
 • Twee gespreksrondes waarin mensen met diverse beperkingen en achtergronden in gesprek gaan met de nationaal coördinator over de discriminatie die zij in het dagelijks leven ervaren en over discriminatie op systeem niveau. Hieronder is te vinden welke gesprekspartners in welke ronde meedoen.

  Ronde 1: Nimo Hersi, Caroll Sastro, Claire van den Helder, Rosa van Kempen
  Ronde 2: Jolijn Santegoeds, Aline Molenaar, Eline Pollaert, Sander Hilberink, Illya Soffer

 • Als publiek kun je meeluisteren met het gesprek, je vragen online stellen en je mening geven door middel van online vragen/stellingen.
 • Samenvatting en reflectie door de Nationaal Coördinator en Illya Soffer, directeur van Ieder(in), de koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte.

Xandra Koster projectleider van het Niets Over Ons Zonder Ons programma is de gespreksleider in deze bijeenkomst.

Halverwege het programma is er een korte pauze.

Toegankelijkheid

 • De bijeenkomst wordt gehouden in Zoom(Webinar).
 • Er is een schrijftolk en een Tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig.
 • Heb je aanvullende toegankelijkheidsbehoeften? Je kunt het ons laten weten via het aanmeldformulier.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via deze aanmeldlink. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar vnproject@iederin.nl 

Deel dit bericht