Op 8 februari 2024 organiseert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) weer een bijeenkomst met jongeren over inclusief onderwijs. Hiervoor zijn we speciaal op zoek naar jongeren tussen de 15 en 18 jaar met een beperking of chronische ziekte die regulier onderwijs volgen. Ervaringen en ideeën van deze jongeren zijn zeer welkom.
decratief

Ambitie concreet maken

Tijdens deze bijeenkomsten maakt het ministerie de ambitie voor inclusief onderwijs in 2035 meer concreet. Het ministerie doet dat samen met een groep jongeren.

Jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs zijn bij deze bijeenkomsten al goed vertegenwoordigd. Zij willen heel graag dat er meer inbreng komt van jongeren uit het regulier onderwijs; ook hun ervaringen zijn belangrijk. Bovendien draagt het bij aan brede uitwisseling, bewustwording en ontmoeting.

Ben jij (of ken jij) een jongere die uit eigen ervaring ideeën heeft over inclusief onderwijs? Stuur een mail naar Vera Meewis, beleidsmedewerker bij Ieder(in): v.meewis@iederin.nl. Zij kan meer informatie geven over de bijeenkomst en je in contact brengen met het Team Inclusief Onderwijs van het ministerie van OCW.

Praktisch

  • Datum: donderdag 8 februari 2024
  • Door: ministerie van OCW
  • Waar: Utrecht
  • Tijd: 10.00 – 13.00 uur met aansluitend luncht
  • Meer informatie en aanmelden: mail v.meewis@iederin.nl

 

Deel dit bericht