Op 10 december vindt de behandeling van de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten plaats in de Tweede Kamer. Als je een quotum stelt, moet je wel goed kunnen tellen. Helaas is dat hierbij niet gebeurd en tellen veel mensen niet mee!

De omschrijving van de doelgroep leidt tot oneerlijke concurrentie tussen mensen. Het sluit hele groepen mensen met een arbeidsbeperking uit op de arbeidsmarkt. Het geeft mensen die (iets) meer dan het minimumloon kunnen verdienen, minder kans op een baan. Zij tellen namelijk niet mee voor de banenafspraak en het quotum. En zijn daarom voor werkgevers niet interessant om aan hun verplichting te voldoen om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Daarom voeren wij op Woensdag 10 december van 12:15 tot 14:00 uur actie in Den Haag.

Tegenvoorstel

Cliëntenorganisaties Ieder(in), Landelijk Platform GGz, de Oogvereniging en tal van andere organisaties hebben een voorstel gedaan een gewogen en eerlijke afbakening van de doelgroep te maken: het gewogen quotum. Daarmee hebben alle werknemers met een arbeidsbeperking gelijke kansen op een passende werkplek.

Doe mee

Om ons voorstel kracht bij te zetten, organiseren we een ludieke actie voor de Tweede Kamer. Op het Plein in Den Haag. Met een echte boot laten we zien waar dit voorstel toe leidt: mensen die de boot missen als de bakens nu niet worden verzet.

Meld u snel aan

Alleen met uw aanwezigheid en inzet kunnen we dit beeld neerzetten. We vragen u daarom om u zo snel mogelijk aan te melden. Voor de eerste 100 mensen die zich aanmelden kunnen wij reiskosten tot maximaal 15 euro vergoeden.

Neem zoveel mogelijk reddingsvesten en – boeien, en zwembandjes mee. Meer kunnen wij op dit moment niet verklappen!

Aanmelden kan hier of bel 030 720 00 00

Praktisch op een rijtje

Waar: voor de Tweede Kamer, Plein 2, 2511 CR Den Haag.
Wanneer: 10 december 2014, van 12:15 tot 14:00 uur
Reiskosten: voor de eerste 100 aangemelde mensen kunnen wij reiskosten tot max. 15 euro vergoeden.

Debat in de Tweede Kamer

U kunt het debat op 10 december ook op de publieke tribune in de Tweede Kamer volgen.

Bekijk foto’s van de actie.
Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over