Te kleine rolstoelen en lange wachttijden: Nog steeds zijn er veel problemen met hulpmiddelen. Terwijl er vier jaar geleden afspraken zijn gemaakt om mensen beter te helpen. Helaas blijkt uit de nieuwste Hulpmiddelenmonitor dat deze afspraken nog steeds niet goed worden nageleefd. Ieder(in) legde gisteren in het Radio 1 journaal uit wat er precies mis gaat en wat dit betekent voor de zelfstandigheid van mensen met een beperking.

Slechter dan de vorige keer

In de uitzending vertelt Maaike Ballieux-Hamel, bestuurslid van Ieder(in) wat er mis gaat. “We hebben voor de tweede keer een monitor gemaakt en daaruit blijkt dat nog steeds niet duidelijk is wie het aanspreekpunt is bij de gemeente of bij de leverancier, de wachttijden zijn lang, er zijn problemen met de communicatie, er worden vaak verkeerde hulpmiddelen geleverd of ze zijn niet passend bij de hulpvraag van de persoon. Deze monitor is slechter dan de vorige keer. Vooral als het gaat over de ingewikkelde hulpmiddelen waar maatwerk voor nodig is.”

Weer landelijk geregeld worden

In de uitzending zegt Maaike Ballieux-Hamel verder dat zorghulpmiddelen weer landelijk geregeld moeten worden. “Waarbij de landelijke overheid zich ook echt verantwoordelijk stelt over hoe dit gaat. Het is een mensenrecht, het gaat om de handen en voeten van mensen, om hun deelname in de samenleving. Dit lukt gewoon niet om bij 350 gemeentes te organiseren, de expertise is er gewoon te klein voor”.

Radio 1 journaal

Lees hier het bericht van het Radio 1 journaal. Je kan hier ook het interview terugluisteren.

Lees meer over de problemen met hulpmiddelen

Problemen met hulpmiddelen zijn nog steeds niet verholpen – Iederin

Fotocredits: screenshot van NOS Radio 1 journaal

Deel dit bericht