Op donderdag 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Maar wat doet het Europees Parlement? Hoe kies je op wie je gaat stemmen? En hoe werkt het stemmen zelf? Met het project ‘Stem jij ook?’ geeft ProDemos antwoord op deze vragen.

De verkiezingen en het stemmen zelf kunnen best ingewikkeld zijn. Met het project ‘Stem jij ook?’ helpt ProDemos mensen om de verkiezingen beter te begrijpen. Hieronder lees je meer over de verschillende onderdelen van het project.

Website Stemjijook.nl

Op de website van Stem jij ook? staat informatie over de verkiezingen. Deze informatie is goed te begrijpen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De website is ook handig voor naasten en professionals.

Verkiezingskrant

In de verkiezingskrant worden de verkiezingen uitgelegd. Dat doet ProDemos met begrijpelijke taal en duidelijke plaatjes. Op de webshop van ProDemos kun je de kranten gratis bestellen, zonder verzendkosten.

Filmpjes over stemmen

Hoe werkt stemmen? ProDemos vertelt in korte filmpjes hoe je kunt stemmen.

Bekijk de filmpjes: Stem jij ook » Stemmen doe je zo.

Filmpjes van politieke partijen (in begrijpelijke taal)

Ieder(in) vraagt alle politieke partijen om de verkiezingen toegankelijk en begrijpelijk te maken voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Dat deden we bijvoorbeeld in onze brief aan kandidaten die meedoen aan de Europese verkiezingen. Daarin vroegen we hen om te zorgen voor een toegankelijke verkiezingscampagne. Lees de brief hier: Europese politici: zet je in voor mensen met een beperking!

Informatie voor professionals en naasten

Wil jij iemand met een licht verstandelijke beperking helpen om de verkiezingen beter te begrijpen? Dan kun je meer informatie vinden op Stem jij ook » Voor professionals. Denk bijvoorbeeld aan toegankelijke kleurplaten, workshops op locatie en uitlegfilmpjes in Nederlandse Gebarentaal.

Deel dit bericht