Voor hulpmiddelen, zoals een rolstoel, ben je afhankelijk van je gemeente, je zorgverzekeraar, de leverancier en nog enkele andere partijen. En hier gaat ongelofelijk veel mis. Mensen met hulpmiddelen wachten door deze problemen vaak maanden op een hulpmiddel waar ze echt van afhankelijk zijn. Of noodzakelijke reparaties blijven uit. Tv-programma Kassa stelde een zwartboek met - opnieuw - veel schrijnende verhalen samen. Mensen worden tot wanhoop gedreven. Ieder(in) spoort de minister om nu echt met oplossingen te komen.

Illya Soffer, directeur Ieder(in) in de uitzending: “Niemand neemt de verantwoordelijkheid, behalve de persoon met een beperking zelf en die moet het dan maar oplossen. De bureaucratie, de wachttijd en een verwoest leven.”

De minister wordt gevraagd om nu echt concrete maatregelen te nemen. Er moeten zo snel mogelijk noodmaatregelen komen voor mensen die in de problemen zitten. Ook moet het ministerie met landelijke eisen komen en moeten gemeenten hun inkoop beter regelen. Voorop staat dat mensen de hulpmiddelen krijgen die ze nodig hebben, op tijd en van goede kwaliteit.

In de uitzending is ook Kamerlid Vera Bergkamp (D66) te zien die belooft de minister hierop aan te spreken.

Terugzien van de uitzending van Kassa kan hier

Deel dit bericht

Meer nieuws over