Op 12 mei is het project VIP-IT feestelijk gestart. Dit project biedt mensen met een visuele beperking de kans om zich te laten omscholen tot IT-professional, mét baangarantie! Aanmelden voor dit omscholingstraject kan nog steeds. Dus als jijzelf of iemand in jouw netwerk geïnteresseerd is, breng dit initiatief dan onder de aandacht of neem contact op voor meer informatie.
Illustratief: groepsfoto met de partijen die het VIP-IT initiatief hebben ondertekend.

Meer mensen aan het werk en beter toegankelijke opleidingen

Veel mensen met een visuele beperking willen graag werken en toch hebben maar weinigen een baan. Dit komt onder andere door de moeilijkheden bij het regelen van voorzieningen en de ontoegankelijkheid van opleidingen en werkplekken. Daarom is VIP-IT hard nodig. Het project heeft als doel meer mensen met een visuele beperking aan werk te helpen en tegelijkertijd te leren hoe opleidingen in de IT-sector toegankelijk kunnen worden gemaakt.

Oproep: help mee met het werven van kandidaten

VIP-IT wil het bestaande IT-omscholingsprogramma Make It Work toegankelijker maken voor mensen die slechtziend of blind zijn. Binnen het project is er nog ruimte voor kandidaten die de omscholing in de IT willen volgen. Daarom roepen we onze leden op om mensen in hun netwerk attent te maken op dit project.

Tijdens het omscholingsprogramma wordt de kandidaat stap-voor-stap meegenomen richting een nieuwe carrière in de IT-sector. Voordat deelname aan het programma plaatsvindt, wordt er uitgebreid gekeken of de verwachtingen overeenkomen. Heb je interesse of ben je nieuwsgierig naar meer informatie, bijvoorbeeld over de startmomenten en of deze omscholing ook voor jou mogelijk is? Meld je dan aan voor een kennismaking. Stuur daarvoor een mailtje naar info@vip-it.nl.

Feestelijke aftrap

Afgelopen vrijdag is het project feestelijk van start gegaan. Op de foto hierboven zie je aangesloten partijen die aanwezig waren bij de ondertekening. Als Ieder(in) steunen wij dit project door te helpen bij het werven van kandidaten en door knelpunten in wet- en regelgeving te signaleren en mee te nemen in onze belangenbehartiging.

VIP-IT is een initiatief van Bartiméus Fonds, Hogeschool van Amsterdam en Incluvisie.

Contactgegevens:
Website: vip-it.nl
E-mailadres: info@vip-it.nl

Deel dit bericht