Veel gestelde vragen
Wanneer kun je gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning? Wat moet de gemeente doen? Waar vind je een onafhankelijk cliëntondersteuner?
Als je met onafhankelijke cliëntondersteuning aan de slag gaat, is het goed om wat feiten op een rijtje te hebben. Bijvoorbeeld dat iedereen er gratis gebruik van moet kunnen maken. En dat de gemeente onafhankelijke cliëntondersteuning moet organiseren voor het hele sociale domein, ook voor de Jeugdwet en Participatiewet, onderwijs, werk, inkomen, vervoer en wonen.
Aan de hand van negen veel gestelde vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning vind je op de themapagina algemene basisinformatie over onafhankelijke cliëntondersteuning.
Hoe krijg je je gemeente in beweging?
Wil je samen met je gemeente aan de slag met onafhankelijke cliëntondersteuning? Op de themapagina vind je informatie en tips hoe je dat kunt aanpakken. Start bijvoorbeeld met een onderzoek naar de stand van zaken in jouw gemeente en breng daarna je gemeente in beweging.
Laat je inspireren door de koplopers
Er zijn gemeenten die de onafhankelijke cliëntondersteuning goed op orde hebben, of goed op weg zijn. Laat je inspireren door deze koplopers.
Vragen?
Heb je vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning? Neem gerust contact met ons op. Mail naar Mieke van Opstal (m.vanopstal@iederin.nl) of naar Marjolein Schipper (m.schipper@iederin.nl)
Ga hier naar de startpagina van Onafhankelijke cliëntondersteuning goed geregeld