Ieder(in) werkt vanuit het principe ‘Niets over ons zonder ons’. Koers kiezen en standpunten bepalen doen we dus samen met de mensen uit onze achterban. Dat doen we in diverse meedenkgroepen. De Meedenkgroep Jeugd houdt zich bezig met onderwerpen rondom jeugdzorg en inclusief onderwijs. Ben jij jongvolwassene en heb jij zelf een beperking of chronische ziekte? Heb jij met deze onderwerpen te maken (gehad) en wil je hierover jouw mening geven? Meld je aan voor deze meedenkgroep!
Twee studentes lopen door de hal van een onderwijsinstelling. Er omheen en op de achtergrond vier andere studenten onscherp in beeld. De jonge vrouwen zijn in gesprek met elkaar en kijken naar een vel papier dat de rechtervrouw in de hand heeft. De vrouwen hebben een lichte huidskleur, zijn casual gekleed en dragen allebei een schoudertas. De linkervrouw heeft een blonde hoge paardenstaart en draagt een stapel papier onder haar arm. De rechtervrouw draagt een beige hoofddoek.

Online bijeenkomst 15 mei over inclusief opgroeien

De eestvolgende bijeenkomst is op woensdagavond 15 mei en gaat over inclusief opgroeien.

  • Wanneer? Woensdag 15 mei 2024 19.30-21.00 uur.
  • Waar? Online via Zoom
  • Aanmelden? Mail Diane van Boggelen d.vanboggelen@iederin.nl

Deze bijeenkomst gaan we in gesprek met ervaringsdeskundige onderzoekers van TOSkoploper. Zij onderzochten welke uitdagingen jongvolwassenen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) ervaren in het groeien naar zelfstandigheid in de samenleving. En kwamen erachter dat deze jongeren hun kwaliteiten moeten overdrijven om geaccepteerd te worden, én hun beperkingen moeten overdrijven om de nodige steun te krijgen. Dat is emotioneel zwaar werk.

We verkennen tijdens de bijeenkomst of deze ervaring herkend wordt vanuit andere beperkingen. Door ervaringen te delen, leren we van elkaar wat er nodig is om jeugd met een beperking begrip en steun te bieden bij het opgroeien. Op zo’n manier dat zij dichtbij zichzelf mogen blijven en anderen meer rekening houden met hun kwaliteiten, beperkingen en zorgvraag.

Aanmelden voor de meedenkgroep

Kun je er niet bij zijn op 15 mei, maar wil je je wel aanmelden voor de meedenkgroep? Dat kan. De meedenkgroep komt drie keer per jaar bij elkaar. Als het nodig is raadplegen we de deelnemers van de meedenkgroepen tussentijds via e-mail. Voor meer informatie en aanmelden, mail naar Vera Meewis v.meewis@iederin.nl.

Kijk hier voor de andere meedenkgroepen van Ieder(in). 

Deel dit bericht