Sinds donderdag geldt als preventiemaatregel een algemeen bezoekverbod voor instellingen in de ouderenzorg. Voor de gehandicaptenzorg zijn andere afspraken in de maak. Het ministerie van VWS, zorgaanbieders, verschillende gehandicaptenorganisaties, waaronder Ieder(in), en verpleeghuisartsen zijn hierover in overleg.

De groepen in de gehandicaptenzorg zijn zeer divers en hebben met uiteenlopende risico’s te maken. Het is essentieel dat mensen met een beperking contact kunnen houden met hun gezinnen of andere naasten. Het ministerie heeft daarom toegezegd geen algemeen verbod op bezoek in te stellen voor de gehandicaptenzorg.

VGN in overleg met onder meer Ieder(in), KansPlus en verpleeghuisartsen werken uit hoe er het beste kan worden omgegaan met bezoek en uit logeren. Dit moet nog door het RIVM worden getoetst om er zeker van te zijn dat het in de beschermingsmaatregelen past. Waarschijnlijk wordt hierover maandag 23 maart meer bekend.

Voorop moet staan dat bij elke regeling in de praktijk goed overleg plaatsvindt met de mensen zelf en hun familie/verzorgenden.

Updates volgen zo snel mogelijk.

 

Deel dit bericht